AutoLife Style

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike ID.4 me emërtimin GTX

Në Wolfsburg tani kanë një zgjidhje për klientët potencialë të cilët vlerësojnë se performanca e modelit standard ID.4 është e pamjaftueshme.

Modeli elektrik i Volkswagen ID.4 GTX sjell me vete një konfigurim shumë më të fuqishëm të veturës krahasuar me modelin standard motori elektrik i të cilit në boshtin e pasmë jep 204 kuaj/fuqi, i cili është i mjaftueshëm për 160 km/orë dhe përshpejtim nga 0 në 100 km/h në 8,5 sekonda.

Modeli ID.4 GTX, përveç motorit elektrik në boshtin e pasmë, mundësohet edhe nga një motor elektrik në boshtin e përparmë, dhe fuqia e kombinuar është 299 kuaj/fuqi. Të dy motorët elektrikë janë gjithashtu fajtorë për lëvizjen adaptive përmes të dy akseve.

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Gati 300 kuaj/fuqi është për shkak të GTX që zhvillon një të kufizuar elektronikisht 180 km/orë dhe arrin “njëqind” në 6,2 sekonda, dhe nga 0 në 60 km/orë për 3.2 sekonda, raporton autocar.

Vetura është montuar në rrota 51 centimetra dhe rrotat 54 centimetra janë gjithashtu opsionale, pas të cilave fshihen disqe të përparme të frenave me diametër më të madh prej 358 milimetra.

Me paketën Sport, klientët mund të mbështeten në një sistem kontrolli më të drejtpërdrejtë dhe në një dysheme që është 15 milimetra më afër tokës. Paketa tjetër (Sport Plus) gjithashtu sjell amortizues adaptues në histori, dhe me disa detaje në trup dhe në kabinën, “elektrike GTI” e VW është e ndarë qartë nga standarde ID.4.

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Sipas standardeve WLTP, kapaciteti i baterisë (77 kW/h) është i mjaftueshëm për të mbuluar 480 kilometra, që është 40 kilometra më pak krahasuar me versionin standard më të dobët dhe më të lehtë. Mbushësi i rrymës me një mbushës të shpejtë siguron 30 kilometra në 30 minuta.

Shitjet në Evropë fillojnë në fillim të verës dhe çmimi fillestar në Gjermani është 50,415 euro. /Telegrafi/

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Volkswagen ka prezantuar veturën elektrike id. 4 me emërtimin gtx

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button