AutoLife Style

Tetë gjenerata, 35 milionë vetura të prodhuara – duket se ky është Golfi i fundi nga Volkswagen

Tetë gjenerata, 35 milionë makina të ndërtuara – Golf duket i pavdekshëm. Por në një moment edhe legjendat më të mëdha duhet të shkojnë. Edhe kjo? Sipas Ferdinand Dudenhöffer, fundi i golfit është vulosur.

Golf i ri është më modern se kurrë, një moment historik për Volkswagen Group. E megjithatë nuk është një pozicion i lehtë, madje mund të mendohet që VW do t’i japë fund historisë së suksesit pas kapitullit të tetë të Golf që sapo ka filluar. Dhe ka arsye të mira për këtë supozim.

Që nga fillimi i vitit 2020, një kufi prej 95 gram CO2 për kilometër është aplikuar për makinat e sapo regjistruara në të gjithë BE-në. Çdo gram më shumë rezulton në një gjobë të madhe. Kjo e bën edhe Golfin e ri një problem. Sepse sa është i pastër është – është edhe shumë i ndyrë, transmeton Telegrafi.

Kështu është zhvilluar golfi ndër vite - nga ai i 'pathyeshmi' deri te golf 8 me standarde të nivelit të lartëKështu është zhvilluar Golfi ndër vite – nga ai i ‘pathyeshmi’ deri te Golf 8 me standarde të nivelit të lartë

Vetëm variantet me hibrid plug-in bien nën kufirin e 95 gramëve. Dhe këto vetura ende nuk janë në treg. Në dhjetë vitet e ardhshme, kufiri i flotës do të bëhet edhe më i rreptë: do të jetë rreth 60 gram në 2030. Kjo nuk mund të arrihet me motorë me djegie të brendshme. Kompania me qendër në Wolfsburg është e detyruar të riorganizohet plotësisht me makinën elektrike.

Sidoqoftë, Golf nuk është i përshtatshëm për të filluar lëvizjen elektronike. Ajo qëndron në një platformë në të cilën VW ndërton vetëm benzinë ​​dhe naftë. Nga ana tjetër, për makinat elektronike ekziston një platformë e re, e dedikuar. Kjo është arsyeja e thjeshtë pse Golf 8 nuk është i disponueshëm me një motor elektrik. Dhe kjo shpjegon pse gjërat nuk po duken mirë për Golf në të ardhmen.

Arsyeja shpjegohet me një llogaritje të thjeshtë nga portali auto-motor-und-sport.de (AMS): Sipas kësaj, një Golf 9 i mundshëm do të vinte në vitin 2027. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button