Sport

Shitja e Interit gjithnjë e më afër – tani ka një kompani serioze në garë për t’i blerë aksionet

Bloomberg raporton se Oaktree Capital është vendosur të blejë një pakicë të aksioneve në Inter dhe mund të përfundojë marrjen e klubit nga Suning në të ardhmen.

Fondi amerikan është afër për të blerë një 30 për qind të aksioneve në pronësi të LionRock Capital. Sipas raportimit, marrëveshja vlen në shumën e 275 milionë eurove.

Pronarët e Inter Suning kanë kërkuar një ‘partner të përshtatshëm’ për të zgjidhur çështjet e tyre financiare për disa muaj.

Shitja e interit gjithnjë e më afër – tani ka një kompani serioze në garë për t’i blerë aksionet

“Ne po kalojmë probleme serioze financiare, edhe sikur të mos ishim të vetmit në një moment kaq të vështirë”, ka thënë nënkryetari i Interit, Javier Zanetti.

Sipas disa raportimeve në Itali, presidenti i tyre Steven Zhang u kërkoi lojtarëve të heqin dorë nga pagat dy muaj më parë këtë muaj.

Media italiane ka raportuar që Oaktree Capital do të ndihmonte Suning me një hua, por Bloomberg sugjeron që fondi do të përfshihet shumë më shumë në menaxhimin e klubit.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button