Life StyleTech

Një problem sigurie në Office po përdoret në sulme kibernetike

Hakerët po shfrytëzojnë në mënyrë aktive një problem sigurie në suitën e aplikacioneve të produktivitetit Office.

Dobësia e sigurisë njohur me emrin e koduar CVE-2021-40444 prek të gjithë versionet Windows Server nga 2008 dhe Windows 7 së bashku me Windows 10.

Ajo çfarë hakerët po bëjnë është dërgimi i një dokumenti Office përdoruesve dhe nxitur ata ta hapin. Me tu klikuar, automatikisht hapet shfletuesi Internet Explorer  që i dërgon ata tek në faqe ueb e cila ka ActiveX dhe shkarkon menjëherë maluerin e kompjuter.

Gjiganti i softuerit tha se Microsoft Defender Antivirus dhe Microsoft Defender for Endpoint mund të identifikojnë dobësinë e sigurisë dhe parandalojnë infektimin. Microsoft rekomandon përdoruesit të çaktivizojnë ActiveX në Internet Explorer.

Në uebsajtin e Microsoft shpjegohet sesi bëhet çaktivizimi i ActiveX. /PCWorld Albanian

.ud7a9fa03612123376ea6700e6e0a0421 { padding:0px; margin: 0; padding-top:1em!important; padding-bottom:1em!important; width:100%; display: block; font-weight:bold; background-color:#eaeaea; border:0!important; border-left:4px solid inherit!important; box-shadow: 0 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.17); -moz-box-shadow: 0 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.17); -o-box-shadow: 0 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.17); -webkit-box-shadow: 0 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.17); text-decoration:none; } .ud7a9fa03612123376ea6700e6e0a0421:active, .ud7a9fa03612123376ea6700e6e0a0421:hover { opacity: 1; transition: opacity 250ms; webkit-transition: opacity 250ms; text-decoration:none; } .ud7a9fa03612123376ea6700e6e0a0421 { transition: background-color 250ms; webkit-transition: background-color 250ms; opacity: 1; transition: opacity 250ms; webkit-transition: opacity 250ms; } .ud7a9fa03612123376ea6700e6e0a0421 .ctaText { font-weight:bold; color:inherit; text-decoration:none; font-size: 16px; } .ud7a9fa03612123376ea6700e6e0a0421 .postTitle { color:#2C3E50; text-decoration: underline!important; font-size: 16px; } .ud7a9fa03612123376ea6700e6e0a0421:hover .postTitle { text-decoration: underline!important; }

 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button