AutoLife Style

Volkswagen nën hetime shkaku i shakasë së 1 Prillit

Shakaja e 1 Prillit e Volkswagen nuk u pëlqye nga të gjithë.

Ideja e Volkswagenit për riemërimin thuhet se ishte një shaka, dhe duke gjykuar nga reagimet, nuk ishte shumë e suksesshme. Në çdo rast, ajo tronditi tregun, që do të thotë se biznesi mund të ndikohet në një mënyrë të papranueshme.

Gjegjësisht, Volkswagen është nën hetime nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim për shkak të shakasë me ndryshimin e emrit në Voltswagen, dhe me dyshimin se shakaja mund të kishte ndikuar në çmimin e aksionit, shkruan gazeta gjermane, Spiegel.

Volkswagen nën hetime shkaku i shakasë së 1 prillit

Detajet janë të panjohura, por kompania konfirmoi se agjencia amerikane me të vërtetë kërkoi informacione të caktuara nga filiali amerikan i Volkswagen, Grupi Volkswagen i Amerikës (VWoA), si dhe u zotua për një bashkëpunim të plotë.

Kujtojmë, i gjithë prishja filloi disa ditë para 1 Prillit kur kompania “aksidentalisht” njoftoi një deklaratë se do të ndryshonte emrin e saj. Një ditë më vonë, Volkswagen rifreskoi logon dhe profilet në rrjetet sociale, dhe më pas dha një deklaratë mbi emrin ndryshimi duke përfshirë deklaratën e Scott Keogh, president i VWoA.

Më 31 mars, arrin një njoftim se gjithçka ishte një shaka, por dëmi ishte bërë tashmë, dhe ndryshimi i emrit bëri që çmimet e aksioneve të rriteshin me 12.5 për qind. Tani po përpiqet të përcaktojë se çfarë ishte përfundimisht e vërtetë dhe si ndikoi e gjitha kjo në trendet e tregut. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button