AutoLife Style

Vetura elektronike kineze lëvizë në mënyrë autonome nëpër qytet

Xpeng P5 mund të lëvizë në mënyrë të pavarur nëpër trafikun e qytetit me sistemin e tij të avancuar autopilot.

Disa ditë më parë, prodhuesi kinez i veturave elektrike Xpeng zbuloi detaje të hollësishme në lidhje me veturën e tyre të re elektrike P5. Përveç çmimit konkurrues, fokusi ishte në vetitë autonome të saj.

Autopiloti, të cilin Xpeng e quan X-Pilot, madje është në gjendje të lëvizë në mënyrë autonome në trafikun e qytetit.

P5 do të pajiset me Versino -n e fundit – X -Pilot 3.5 – i cili, përveç sensorëve dhe kamerave të radarit, përdor edhe sensorë LiDAR.

P5 është i disponueshëm në një total prej 6 konfigurimesh të ndryshme: Për modelin me baterinë më të vogël ( 55.9 kWh ), Xpeng specifikon një rreze NEDC prej 460 kilometrash. Varianti me baterinë më të madhe ( 71.4 kWh ) duhet të udhëtojë 600 kilometra. Mund të supozohet se P5 do të humbasë një pjesë të gamës së tij sipas standardit WLTP.

I njëjti motor elektrik përdoret në të gjitha modelet P5. Ai vë 155 kW ose 208 kuaj fuqi në rrugë dhe vrapon nga 0 në 100 km / orë në 7.5 sekonda. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button