AutoLife Style

Toyota zbulon veturën e parë elektrike

Prodhuesi japonez Toyota ka prezantuar një makinë elektrike.

Për një kohë të gjatë, Toyota ka shprehur mospërfillje ndaj makinave elektrike.

U tha, për shembull, se nuk kishte kërkesë për makina elektrike, paralajmëruan për një ‘Armageddon’ elektrik dhe pretendojnë se askush nuk mund të shesë një makinë elektrike me fitim, transmeton Telegrafi.

Në vend të kësaj, kompania japoneze e makinave është mbështetur kryesisht në shtytjen e hidrogjenit dhe makinën e qelizave të karburantit Mirai.

Toyota zbulon veturën e parë elektrike

Toyota zbulon veturën e parë elektrike

Toyota tani ka prezantuar makinën e saj të parë plotësisht elektrike në Auto Shanghai.

Automjeti koncept “bZ4X Concept” duhet të hyjë në prodhim serial në mes të vitit 2022 dhe të përfaqësojë fillimin e ofensivës së lëvizjes elektrike të Toyota.

“BZ4X” është ndërtuar në platformën modulare e-TNGA, të cilën Toyota e zhvilloi posaçërisht për automjetet elektrike.

Toyota zbulon veturën e parë elektrike

Toyota zbulon veturën e parë elektrike

Prodhuesi japonez nuk ka zbuluar ende ndonjë informacion mbi specifikimet. Në çdo rast, makina elektrike duhet të ketë “efikasitet të jashtëzakonshëm dhe një gamë konkurruese”.

Toyota zbulon veturën e parë elektrike

Toyota zbulon veturën e parë elektrike

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button