AutoLife Style

Mercedes Actros L vendos standarde të reja

Qoftë për efikasitet, siguri apo komoditet, Mercedes-Benz Actros ka vendosur standarde të larta për kamionët në sektorët e transportit me ngarkesa të gjata dhe me ngarkesë të rëndë që nga viti 1996.

Brezi i fundit i Actros, nga viti 2018, vendos vazhdimisht piketa të reja me një mori inovacionesh në fushën e digjitalizimit dhe sigurisë.

Inovacione të tilla si Cockpit Multimedia, MirrorCam, funksione pjesërisht të automatizuara të drejtimit të automjetit dhe sisteme të përmirësuara të sigurisë, sigurojnë që Actros plotëson të gjitha kërkesat në rritje të transportit rrugor, me mbështetje të qëndrueshme për shoferin në kryerjen e detyrave të tij.

Pas lansimit të dy modeleve të reja në vitin 2021 – Actros F, i cili përqendrohet në funksionalitetin dhe serinë e kufizuar Actros Edition 2 – Mercedes-Benz Trucks tani prezanton Actros L, modelin më të madh dhe më luksoz në këtë seri të suksesshme të modeleve.

Ky kamion me një motor dizel konvencional mund të porositet në të gjithë Evropën nga 1 korriku 2021 dhe do të fillojë prodhimin në nëntor 2021, transmeton Telegrafi.

“Kur zhvilluam Actros L, ne u përqendruam posaçërisht në komoditetin e shoferit, sigurinë, lidhjen dhe koston e përgjithshme për pronarin për të krijuar përfitime shtesë në këto aspekte për klientët tanë dhe shoferët e tyre”, thotë Andreas von Wallfeld, drejtori i marketingut, shitjeve dhe shërbim në kamionë Mercedes-Benz.

Falë dialogut të ngushtë me klientët, ekziston një pamje e qartë e asaj që klientët duan nga kamionët premium si për kompaninë e tyre ashtu edhe për drejtuesit e tyre.

“Dhe janë pikërisht këto kërkesa që ne kemi adresuar në Actros L. Si rezultat, ne kemi qenë në gjendje të projektojmë dhe konfigurojmë modelin tonë të ri, në standardet e larta të përshtatshme”, thekson von Wallfeld.

Mercedes actros l vendos standarde të reja

Gjerësia e jashtëzakonshme dhe pajisjet me cilësi të lartë për përmirësimin e komoditetit të drejtuesit

Gjithçka fillon me kabinën e shoferit, e cila në variantet StreamSpace, BigSpace dhe GigaSpace është 2.5 metra e gjerë dhe krijon një hapësirë të brendshme jashtëzakonisht të gjerë.

Izolimi i përmirësuar i zhurmës dhe nxehtësisë mban zhurmën e padëshiruar dhe të bezdisshme për t’ju ndihmuar të relaksoheni në kabinën, veçanërisht gjatë pushimeve.

Pozicioni i ulëses ulet me 40 mm për një udhëtim më të relaksuar dhe një pamje të këndshme të rrugës.

Në këtë drejtim, fenerët LED të disponueshëm, të sapo dizajnuar, kanë një intensitet më të lartë të dritës sesa fenerët ksenon dhe sigurojnë ndriçim të shkëlqyeshëm të rrugës – një plus i madh kur bëhet fjalë për sigurinë, veçanërisht në kushte të vështira të ngarjes gjatë natës.

Mercedes actros l vendos standarde të reja

Karakteristika të shkëlqyera të sigurisë

Dhe me Actros L, Mercedes-Benz Trucks po ndjek sistematikisht qëllimin e saj për të ndihmuar në bërjen e trafikut rrugor sa më të sigurt, duke përdorur sisteme aktive të ndihmës, duke e çuar kështu një hap më pranë realizimit të vizionit të tij të ngasjes pa aksidente.

Kjo dëshmohet jo vetëm nga ndihma për mbajtjen e korsisë, ndihma e mbajtjes së distancës dhe MirrorCam, të cilat zëvendësojnë pasqyrat kryesore dhe me kënd të gjerë, por edhe nga shumë pajisje të tjera që kontribuojnë në sigurinë.

Për shembull, opsionalisht i disponueshëm për Actros L është Mercedes-Benz Sideguard Assist (S1X) i cili, krahasuar me sistemin e mëparshëm (S1R), është i pajisur me një funksion shtesë që potencialisht mund të shpëtojë jetë.

Ky sistem i ri, i quajtur Active Sideguard Assist, jo vetëm që paralajmëron shoferin se këmbësorët ose çiklistët po lëvizin në anën e pasagjerit – por nëse shoferi atëherë nuk i përgjigjet paralajmërimit në kohë, sistemi është në gjendje të shkaktojë një manovër automatike të frenimit me shpejtësi deri në 20 km / h për të ndaluar automjetin. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button