AutoLife Style

Kreu i Renaultit pretendon se çmimi i një veture supermini do të dyfishohet

Në shumë tregje, veturat nën-kompakte, të njohura në Evropë si vetura të segmentit B ose supermini, janë specie në zhdukje.

Sigurisht, në disa vende të Kontinentit të Vjetër këto janë ende mbizotëruese te versionet e reja, por ka shumë rajone ku kryqëzimet e vogla janë norma e re për nevojat e drejtimit urban. Më afërsisht, 2.25 milionë njësi të shitura në vitin 2020, segmenti B është diçka për të cilën prodhuesit në Evropë janë ende të interesuar.

Duke llogaritur në kompleksitetin në rritje të veturave të vogla dhe nevojën për të përmbushur rregullore të reja dhe të rrepta për emetimet e shkarkimeve, situata për këto vetura po ndërlikohet.

Kreu i renaultit pretendon se çmimi i një veture supermini do të dyfishohet

Rregulloret mjedisore Euro 7, të cilat pritet të hyjnë në fuqi në fund të vitit 2025, përfaqësojnë një problem tjetër për modelet e segmentit B me motorë me djegie të brendshme. Në fund të fundit, kjo do të thotë se do të rritet në çmim. Më saktësisht, ajo do të bëhet dukshëm më e shtrenjtë.

Luca de Meo, kreu i Grupit Renault, kohët e fundit tha se “Ekziston një çmim fillestar për pastrimin e çdo motori me djegie të brendshme, raporton newsauto.

Ju duhet një filtër grimcash që përmban platin, rodium dhe gjëra të tjera të shtrenjta, pavarësisht nëse shkon për Clio prej 15 mijë euro ose Mercedes S-Class prej 120 mijë euro. Sigurisht, filtri S-Class është pak më i madh, por në përqindje është shumë më i lirë dhe konsumatori mund të paguajë për të. Por jeta po bëhet më e vështirë për kompanitë që bëjnë vetura të vogla”.

Kreu i renaultit pretendon se çmimi i një veture supermini do të dyfishohet

Pa hyrë në shumë detaje, De Meo tha se veturat supermini me motorë me djegie të brendshme shpejt mund të kenë dyfishin e çmimit me standardin Euro 7. Cila është zgjidhja? CEO i Renault beson se përgjigjja këtu është energjia elektrike.

“Ndërkohë, sipas përvojës sonë, çmimet e baterive po bien në rreth 10 për qind në vit. Dhe veturat e vogla elektrike kanë nevojë për bateri më të vogla, kështu që ato janë edhe më të lira se EV-të në madhësi familjare. Ndërsa çmimet e veturave të vogla me motorë SUS rriten , ekuivalenti i EV “Çmimi i superminit po bie. Po afron momenti kur të dy kurbat e kostove do të kryqëzohen – në të cilën pikë makina elektrike do të bëhet më e qëndrueshme në Evropë”, shpjegoi De Meo. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button