AutoLife Style

Kompania gjermane mund të sjell një veturë më të shpejtë dhe më të fuqishme se Rimac C Two

Nëse njoftimet bëhen realitet, Rimac mund të humbasë titujt më të fortë dhe më të shpejtë në treg, të paktën kur bëhet fjalë për veturat elektrike.

Fajtori kryesor për këtë është Elektron Motors, një kompani e vogël nga Gjermania që sapo ka publikuar interpretime të reja të modelit Quasar. Është një veturë hipersport që aktualisht ekziston vetëm në letër, dhe kur të materializohet do të jetë një nga veturat më të shpejta në botë.

Elektron pretendon se vetura do të mundësohet nga katër motorë elektrikë me një fuqi totale prej 2300 kuaj/fuqi, që është më shumë se C Two e romakëve, por edhe Lotus Evia. Nëse kjo nuk ju mjafton, kushtojini vëmendje këtij fakti tani: prodhuesi pretendon se pesha e automjetit nuk do të kalojë 1500 kg.

Elektron Quasar – Passion Electrified ⚡️🏁

#elektron #quasar #elektronquasar #elektronmotors #allelectric #hypercar #2300hp #ev #zeroemission #fullpassion #exoticcars

Posted by Elektron Motors on Monday, April 26, 2021

Nuk dihet se si ata synojnë ta arrijnë këtë, ose me cilat bateri. Ata gjithashtu pretendojnë se vetura e tyre do të jetë në gjendje të përshpejtojë në 100 km/orë për 1.65 sekonda gjersa shpejtësia maksimale do të jetë 450 km/orë.

Interesante, vetura estetike të kujton shumë një makinë tjetër hipersport – Koenigsegg Jesko. Madje, në disa detaje propozimi i tyre i dizajnit është identik me atë suedez. Brenda, është pak më origjinale me një kabinë dixhitale dhe një ekran para pasagjerit përpara.

Lëshimi i modelit është njoftuar për vitin 2023 dhe do të prodhohen 99 kopje. Çmimi nuk dihet ende. /Telegrafi/

Kompania gjermane mund të sjell një veturë më të shpejtë dhe më të fuqishme se rimac c two

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button