AutoLife Style

Hakerët vjedhin të dhënat e 3 milionë klientëve të VW

Më shumë se tre milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara dhe dhjetëra-mijëra klientë në Kanada kanë rënë viktima të vjedhjes së të dhënave nga hakerët duke kompromentuar sistemin e një partneri të jashtëm të Volkswagen Group (VW).

Grupi Volkswagen konfirmoi këtë fundjavë se filiali i tyre i SHBA, i cili mblodhi të dhëna të konsumatorëve për marketing dhe shitje në internet, ishte viktimë e një sulmi hakerësh, me hakerë anonimë që vidhnin të dhëna nga sistemi i tij nga më shumë se 3.3 milionë njerëz.

Këto janë të dhëna që përfshijnë emra, numra telefoni, e-mail dhe adresa banimi, dhe në disa raste numrat VIN të makinave të tyre, si dhe numrat e patentë shoferit dhe numrat e sigurimeve shoqërore, të cilat janë veçanërisht të dhëna të ndjeshme në SHBA.

VW tha se tashmë kishte kontaktuar rreth 90.000 klientë, të dhënat më të ndjeshme të të cilëve ishin vjedhur dhe u ofroi atyre ndihmë falas për mbrojtjen. /kp/Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button