AutoLife Style

Goodyear sjell goma speciale për makinat Tesla

Goodyear ElectricDrive GT janë projektuar posaçërisht për kërkesat e makinave elektrike.

Prodhuesi i gomave Goodyear ka njoftuar lançimin e një gome të re të optimizuar për makinat elektrike – veçanërisht për Teslan. ElectricDrive GT i ri thuhet se do të dalë vetëm në tregun e Amerikës së Veriut për momentin.

Makinat elektrike kanë kërkesa të veçanta për gomat, pasi automjetet janë shpesh më të rënda se motorët me djegie. Për më tepër, fokusi në gamën dhe efikasitetin i ka shtyrë prodhuesit e gomave të rimendojnë ekuilibrin midis kapjes, trajtimit dhe efikasitetit, siç shkruan Electrek.

Pesha më e lartë e makinave elektronike siguron gjithashtu që zhurma e rrotullimit të gomave të jetë relativisht e lartë – megjithëse zhurma e motorit sigurisht që eliminohet në makinat elektronike.

Sipas Goodyear, gomat duhet të jenë të disponueshme në Amerikën e Veriut në vitin 2022. Së pari duhet të ofrohet madhësia 255 / 45R19 104W XL . Prandaj, ato janë të pajtueshme me Tesla Model Y dhe Model 3.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button