AutoLife Style

Detaje të reja të veturë Volkswagen ID.Life

Edhe pse Volkswagen tashmë ka në ofertë veturën supermini elektrik, ai është ende e-Up! bazuar në një platformë klasike dhe ka shumë kufizime. Pasardhësi është tashmë në përgatitje, kështu që koncepti ID.Life u prezantua në Munich, ndërsa modeli serik arrin në disa vjet.

Ndryshe nga modelet më të mëdha dhe standarde të ID-së që dërgojnë energji në rrotat e pasme, koncepti ID.Life është projektuar si një veturë elektrike me lëvizje të rrotave të përparme në një version të shkurtuar të së njëjtës platformë MEB të përshtatur posaçërisht për veturat e qytetit. Motori elektrik ka 231 kuaj/fuqi dhe 290 Nm çift rrotullues, i cili është i mjaftueshëm për të përshpejtuar në 100 km/h në 6.9 sekonda dhe për të arritur një shpejtësi maksimale prej 180 km/h.

ID. life merr energji nga bateria me një kapacitet të përdorshëm prej 57 kWh (62 kWh bruto) e cila siguron afërsisht 400 kilometra rreze bazuar në matjet për ciklin WLTP. Ai gjithashtu mbështet karikimin e shpejtë, që do të thotë se mund të merrni 160 kilometra shtesë në vetëm 10 minuta.

Detaje të reja të veturë volkswagen id. Life

ID. life është kompakte, por gjithashtu përdor hapësirën maksimale, kështu që ofron një hapësirë bujare nga toka prej 190 milimetra dhe në kombinim me një kënd sulmi prej 26 shkallësh dhe një kënd zbritjeje prej 37 shkallësh justifikon epitetin e një kryqëzimi. E zhvilluar në një platformë EV të personalizuar, është gjithashtu jashtëzakonisht e gjerë dhe praktike pavarësisht se është vetëm 4,091 mm e gjatë.

Edhe pse është dukshëm më i shkurtër se ID -ja e brezit të 8 -të të Golfit. Jeta ka një bosht prej 2,650 mm, që është më shumë se Golf. Kjo i jep superminit elektrik të ardhshëm hapësirë të mjaftueshme për këmbët, si dhe një bagazh që mund të mbajë 225 litra, plus 108 litra shtesë nën dysheme. Inxhinierët e VW gjithashtu kanë krijuar një hapësirë magazinimi prej 68 litrash në pjesën e përparme, ku ka një hapësirë tjetër prej afërsisht 8 litrash për të ruajtur kabllot e karikimit. Një detaj praktik interesant është xhepi në derë sepse shërben gjithashtu si një jastëk induktiv për karikimin e telefonave inteligjentë.

I prezantuar në IAA në Mynih, VW ID.Life do të fillojë jetën e tij si një model prodhimi që do të jeni në gjendje ta blini në vitin 2025 (dy vjet më herët nga sa ishte planifikuar fillimisht) me një çmim prej rreth 20,000 euro. Versioni i pajisur plotësisht do të kushtojë 25,000 euro. Për krahasim, ID.3 më e lirë në dispozicion në Gjermani kushton 35,460 euro. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button