AutoLife Style

Daimler sheh ulje të shitjeve në tremujorin e tretë të Mercedes, për shkak të mungesës së çipave

Prodhuesi gjerman i makinave luksoze Daimler tha të enjten se priste shitje dukshëm më të ulëta në tremujorin e tretë në njësinë e tij Mercedes për shkak të mungesës globale të çipave.

Prodhuesit e automjeteve nga grupi amerikan General Motors në Mahindra të Indisë kanë zvogëluar parashikimet e prodhimit dhe shitjeve për shkak të furnizimeve të pakta të çipave, të përkeqësuar nga një ringjallje e COVID-19 në qendrat kryesore të prodhimit aziatikë.

“Me mbylljen e uzinës në furnizuesit në Malajzi dhe gjetkë, sfida tani është bërë edhe më e madhe, kështu që shitjet tona në tremujorin e tretë ndoshta do të jenë dukshëm nën tremujorin e dytë”, citohet të ketë thënë CEO i Daimler, Ola Kaellenius, për të përjavshmen Automobilwoche.

Sidoqoftë, Kaellenius nuk specifikoi sesi prodhimi do të ndikohej nga mungesa e çipave.

Ndryshe, prodhuesi i makinave shkurtoi orët e punës në korrik në fabrikat në Gjermani dhe Hungari për shkak të mungesës së furnizimit me çipa.

General Motors gjithashtu tha të enjten mungesat e çipave dhe kufizimet e COVID-19 po vononin prodhimin. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button