AutoLife Style

BMW Seria 7 hibride vjen me 560 kuaj/fuqi

Ardhja e gjeneratës së ardhshme të Serisë 7 të BMW po afron dhe tani kanë dalë informacione se M750e do të ketë pothuajse të njëjtën fuqi si M760i xDrive aktual. Versioni i ri hibrid plug-in nuk do të jetë i disponueshëm menjëherë, por do të shfaqet pak më vonë në 2023.

Blog i BMW-së thekson se modeli më i fuqishëm i Serisë 7 BMW do të zhvillojë 560 kuaj fuqi, vetëm 41 kuaj fuqi më pak se modeli M760i me një motor V12 me dy turbo.

Sa fuqi do të japë motori elektrik nuk dihet ende, por në formën e tij aktuale B58 jep 382 kuaj fuqi në modelet M440i dhe Z4 Roadster. Kur bëhet fjalë për versionin S58 të akorduar nga BMW dhe të integruar në modelet M3 dhe M4, është e mundur të merrni më shumë se 500 kuaj fuqi. Kjo sugjeron që motori me djegie të brendshme në M750e mund të zhvillojë më shumë se 400 kuaj fuqi dhe ai elektrik do të “shtonte” edhe 160 kuaj fuqi. Pjesë e ofertës do të jetë modeli bazë 745e xDrive, i cili do të përdorë të njëjtin motor B58, por me fuqi pak më pak. Të dy modelet do të kenë xDrive me të gjitha rrotat.

Për sa i përket dizajnit, është e qartë se gjenerata e ardhshme e Serisë 7 të BMW do të ketë një pamje pak më dramatike të përparme duke përfshirë dritat LED në dy rreshta, si dhe një grilë masive radiatori dhe një gamë të hyrjeve më të ulëta të ajrit. Do të ketë gjithashtu një njësi të madhe radari të nevojshme për sistemet ndihmëse.

Dihet gjithashtu se Seria 7 e re sjell nivelin e tretë të drejtimit autonom në rajonet ku lejohet me ligj. Sedani kryesor i BMW-së do të përdorë teknologjinë Rolls-Royce si dyert plotësisht automatike,altoparlantë të përmirësuar Bowers & Wilkins si dhe një zgjedhje më të gjerë opsionesh individualizimi. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button