AutoLife Style

Austria muajin e kaluar regjistroi më shumë vetura hibride dhe elektrike sesa me benzinë ose naftë

Austria muajin e kaluar regjistroi më shumë makina hibride dhe elektrike sesa automjetet me benzinë ose naftë, për herë të parë, sipas shifrave të publikuara të enjten.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, pjesa e përgjithshme e makinave elektrike dhe hibride ishte 42.2 për qind në gusht, përpara makinave me benzinë, të cilat arritën në 35.1 për qind, dhe makinave me naftë, në 22.7 për qind, tha drejtori i përgjithshëm i Statistikave të Austrisë, Tobias Thomas.

Shifrat tregojnë se automjetet me burime alternative të energjisë kanë dyfishuar pjesën e tyre të regjistrimeve të reja brenda vetëm një viti.

Në përgjithësi, pronësia e makinave u shfaq gjithashtu në një tendencë rënëse, me numrin e makinave të regjistruara në gusht 15 për qind më pak se shifra e gushtit të kaluar. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button