Lajmet e funditVendi

Vulin: Serbia e di që Prishtina nuk e mban fjalën, Kosova s`duhet të jetë anëtare e Interpolit

Kosova nuk duhet të jetë anëtare e ndonjë organizate ndërkombëtare, posaçërisht jo e asaj që lufton krimin.

Kështu tha ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksandar Vulin, në takimin ndërdikasterial të Trupit Koordinues për Parandalimin e Pranimit të Kosovës në Interpol.

Nëse Prishtina paraqet përsëri një kërkesë për anëtarësim në Interpol, Serbia, sipas ministrit, do të luftojë me forcë dhe argumentuese për ta parandaluar atë, sepse është në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare, por edhe me vetë kuptimin e ekzistencës së kësaj organizate.

Siç deklaroi ai, Kosova nuk duhet të jetë anëtare e ndonjë organizate ndërkombëtare, veçanërisht jo e atyre që kanë informacion mbi krimin dhe grupet e organizuara kriminale. Vulin theksoi se përkundër faktit që Prishtina mori përsipër në Marrëveshjen e Washingtonit të mos ishte anëtare e Interpol, Serbia e di shumë mirë që Prishtina nuk e mban fjalën e saj, raporton portali “Kosovo Online”.

“Serbia është një shtet i përgjegjshëm dhe serioz dhe është i gatshëm të reagojë ndaj të gjitha lëvizjeve të Prishtinës dhe presioneve të fuqive të mëdha”, potencoi ai.

Kosova nuk u pranua në Interpol në 2018-ën sepse vendet anëtare votuan kundër tij, dhe një vit më vonë ajo paraqiti përsëri një kërkesë për pranim, por më vonë e tërhoqi atë kërkesë, transmeton Klan Kosova.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button