Lajmet e funditVendi

​QKUK funksionalizon ambulancat për triazhim të pacientëve me Covid-19

Me qëllim të lehtësimit të qasjes dhe marrjes së shërbimeve mjekësore nga pacientët me coroanvirus, QKUK ka funksionalizuar ambulancat Covid-19, të cilat do të bëjnë triazhimin e pacientëve.

Sipas një komunikate për media, të gjithë pacientët e konfirmuar dhe ata të dyshuar për Covid-19, duhet të drejtohen fillimisht në ambulancat e triazhimit të rasteve Covid-19, të cilat ndodhen në objektin e ish-ambulancave specialistike në Klinikën e ORL-së dhe Oftalmologjisë.

Stafi mjekësor është i përbërë nga specialist infektologë, specialist pulmologë, dhe specializantë, e staf infermieror. Ambulancat ofrojnë kushte komode si për stafin ashtu edhe për pacientët dhe është e pajisur me të gjitha pajisjet e nevojshme mjekësore.

Po ashtu është zhvilluar edhe platforma elektronike e cila mundëson që në kohë reale të shihet numri i vendeve të lira në klinikat COVID-19 të QKUK-së.

Pas kontrollit nga mjeku specialist, pacientët sipas nevoje spitalizohen në klinikat COVID-19, përfundon komunikata e SHSKUK-së.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button