Lajmet e funditVendi

Prokuroria Themelore e Pejës me aksion për ndërtimet pa leje në pesë komuna

Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinioni publik
se, me autorizim të Kryeprokurorit Agim Kurmehaj, prokurorët e kësaj prokurorie
në koordinim me Policinë e Kosovës, gjatë ditës kanë ndërmarrë aksion, në
komunat që janë nën kompetencën territoriale (Pejë, Klinë, Istog, Deçan dhe
Junik) me qellim të identifikimit të ndërtimeve pa leje, përkatësisht për dyshimet
eventuale në drejtim të veprave penale “Keqpërdorimi i pozitës zyrtare apo
autoritet zyrtar” dhe veprën penale  “Ndërtimi pa leje”.

Aksioni i sotëm është mbikëqyrur  nga Kryeprokurori Kurmehaj, ndërkaq në teren
në secilën komunë të lartcekur kanë qenë të angazhuar gjashtë prokuror të
shtetit të shoqëruar nga njësitet përkatëse policore dhe inspektorët e ndërtimeve.

Gjatë këtij aksioni janë evidentuar disa raste të ndërtimeve pa leje në komunat
përkatëse, me ç’rast do të ndërmerren veprimet e nevojshme hetimore për
ndriçimin e këtyre rasteve penale.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button