Lajmet e funditVendi

Musliu, PDK: Qeveria ka buxhet për të blerë vaksinat anti covid por janë të paaftë në menaxhim

Deputetja e PDK-së, Ganimete Musliu tha sot në debatin parlamentar për menaxhimin e pandemisë se tash e 1 vit qytetarët e Kosovës janë ballafaquar me sfida të ndryshme si shëndetësore por edhe ekzistenciale në aspektin ekonomik, raporton Ekonomia Online

“Është e qartë se lufta kundër pandemisë
është e vështirë dhe kërkon angazhimin e secilit prej nesh. Ne jemi gati për
bashkëpunim por qasja e qeverisë është qasje selektive dhe qasje jo
transparente, jo vetëm në raport me partitë tjera, por edhe në raport me
qytetarët, votën e të cilëve e mori për të udhëhequr këtë vënd”, tha
Musliu.

Ajo tha se shteti i Kosovës ka buxhet të
mjaftueshëm për blerjen e vaksinave por nuk ka njerëz të aftë që menaxhojnë
shtetin që e kanë detyrë ta sigurojnë vaksinën.

“Është fatkeqësi për vëndin se si kjo
qeveri nuk ka guxim të negocioj bindshëm dhe serioz me kompanitë të cilat
prodhojnë vaksinën dhe të siguroj dozat e mjaftueshme për qytetarët tanë. Dhe
më e keqja është se kjo qeveri, dështimet e veta në këtë drejtim, i shet në
opinion si akte top sekrete, pra duke e eliminuar edhe transparencën dhe
bashkëpunimin”, tha Musliu.

Deputetja e PDK-së Ganimete Musliu po ashtu ka
pyetur ministrin Arben Vitia se si është e mundur që të mbyllet gastronomia e
të lihen hapur të gjitha bizneset tjera? Si është e mundur tu ndalohen të hyrat
një numri të madh të qytetarëve pa e pasë një plan për ndihmë.

“Shihet haptazi se kjo qeveri nuk e ka
dhe as që synon të marrë situatën nën kontroll. Pandemia, përvec që merr jetë,
po shkakton edhe dëme serioze në ekonomitë familjare. Përballja e qytetarëve me
pandeminë, humbja e vendeve të punës, nxjerrja e vendimeve ad hoc. etj.  kanë futë qytetarët në borxhe dhe cka është
më e rënda, qeveria nuk po jep as shenja minimale që ka një plan për tju
kundërvy këtyre dëmeve, thuajse qeverisja nënkupton sfilata mediale dhe
propaganda filozofike, thuajse qeverisja nuk ka asnjë lidhje me ekonominë. Por
qeveria duhet ta dijë se dëmët që u janë shkaktuar bizneseve dhe dëmet që i
janë shkaktuar popullit do të jetë vështirë të rregullohen. Stabiliteti
ekonomik është një faktor i rëndësishëm edhe për stabilitetin shëndëtësor fizik
dhe psiqik. Frika nga virusi, vdekja e të dashurve, humbja e burimeve të të
ardhurave, po i sjell qytetarët në kufijtë e asaj që njeriu mund të durojë. Dhe
reagimi i kësaj qeverie ishte, mbyllja e gastronomisë, ora policore natën dhe
ndalesa e 20 eurove të pensionistëve, në ndërkohë që shkalla e ankthit,
depresionit dhe rraskapitjes është rritur ndjeshëm”, tha ajo. 

Sipas deputetes Musliu, një të infektuari me
Covid, trajtimi ditor po i kushton 100 deri 150 Euro, duke i thënë qeverisë të
llogarisin se sa është shuma që çdo qytetarë shpenzon për terapi deri në
shërim, ndërkohë që një i infektuar si ndihmë merr vetëm 50 Euro nga komuna.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button