Lajmet e funditVendi

Mjeku i Emergjencës: Temperaturat e larta rriten e numrin e pacientëve

Mjeku i Klinikës Emergjente, Arbër Hamiti, është shprehur se faktorët klimatikë kanë ndikuar dukshëm në rritjen e numrit të pacientëve dhe në përkeqësimet në sëmundjet kronike që ata i bartin.

“ Në përgjithësi ata që janë më të moshuar dhe që janë me sëmundje kronike kërkojnë ndihmë në numër më të madh për shkak të nxehtësisë që po mbretëron këto ditë”, është shprehur Hamiti në Klan Kosova.

Tutje, Hamiti rekomandon se në këto ditë të nxehta personat me sëmundje kronike t’i shmangin daljet në orët e para të ditës dhe atë ta bëjnë vetëm në mbrëmje.

“Përderisa rekomandimet ditëve të verës janë që deri në ora 10-11 të moshuarve dhe atyre me sëmundje kronike të dalin dhe t’i kryejnë të gjitha punët, në këto ditë ku po ka temperatura të larta u rekomandohet shmangja totale përveç në orët e mbrëmjes”.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button