Lajmet e funditVendi

Lista e Vjosa Osmanit në qeverinë e re do t’i ketë këto tri pozita të larta

Lista Vjosa në qeverinë e re të Kosovës do t’i ketë tri pozita të lartë. Haxhi Avdyli, deputet i Listës Vjosa ka thënë për RTK, se ata do ta kenë një zëvendëskryeministër, ministrin e Bujqësisë dhe ministrin e Punëve të Jashtme.

Ministre e Punëve të Jashtme dhe zv/kryeministri do të jetë Donika Gërvalla, kurse ministër i Bujqësisë, Faton Peci.

Disa nga emrat të cilët janë përmendur për pozitat e ministrave janë:

Zëvendëskryeministër pritet të emërohet Besnik Bislimi,

Ministrinë e Punëve të Jashtme pritet ta drejtojë Donika Gërvalla,

Ministrinë e Punëve të Brendshme, Xhelal Sfeçla,

Ministrinë e Arsimit, Arbërie Nagavci,

Ministrinë e Shëndetësisë pritet ta udhëheq Arben Vitia,

Ministrinë e Bujqësisë pritet ta udhëheqë Faton Peci,

Ministrisë e Kulturës Hajrullah Çeku,

Ministrinë e Drejtësisë pritet ta udhëheqë Albulena Haxhiu,

Ministrinë e Financave pritet ta udhëheqë Hekuran Murati,


Ministrinë e Tregtisë pritet ta drejtojë Rozeta Hajdari,

Ministrinë e Mjedisit pritet ta udhëheq Liburn Aliu,

Ministrinë e Pushtetit Lokal, Emilija Rexhepi.

Nuk dihet ende se kush do të jetë ministri i Mbrojtjes, e po ashtu nuk dihet nëse do të ketë Lista Serbe post ministror.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button