Lajmet e funditVendi

Kryetari i Kamenicës i reagon ministres Nagavci: Krejt dhe Drejt apo Shkel e Shko?

Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati i ka reaguar ministres së Arsimit, Arbërie Nagavci, pasi deklaratës së fundit të saj rreth mësimit të nxënësve të Kamenicës.

Kastrati thotë se kjo deklarata e saj është pasqyra e trajtimit shkel-e-shko të problemit të shkallëzuar e kompleks të arsimit në Kamenicë nga Ministria.

“Problemet në arsimin në Kamenicë nuk janë fare të thjeshta. Një gjysmë faqe dokument është i pamjaftueshëm dhe i pakonsideratë ndaj të gjithë atyre që janë të përfshirë dhe afektuar nga kjo reformë. Mësimdhënës, nxënës, nxënës me nevoja të veçanta, e prindër”, ka shkruar Kastrati në Facebook.

Madje ai ia përmendi edhe disa raste Nagavcit, në mesin e tyre edhe sulmin seksual ndaj vajzës së mitur në Kamenicë.

“A e dini znj. Nagavci se sulmi seksual ndaj vajzës së mitur në Kamenicë i cili u bë lajm nacional javën e shkuar u zbulua nga mekanizmat e krijuar përmes reformës? A ju ka interesuar juve nëse ka të tjera raste të tilla të vajzave të mitura e të pambrojtura të cilat pa reformë do vazhdonin të abuzoheshin? A jeni interesuar për Arbër Gashin* me nevoja të veçanta fizike? Arbri më shumë nuk shkonte sesa që shkonte në shkollë, për shkak të mungesës së motivit dhe pengesave fizike? Në klasë kishte veç dy shoqe të tjera. Sot ai është i rregullt në vijimin e mësimit”, shkroi Kastrati.

Ai madje i tha Nagavcit se që problemet në arsim nuk zgjidhen me deklarata një-faqëshe.

“Është e vërtetë që ka të atillë në Kamenicë që për interesa politike e personale nuk duan t’ia dinë për kushtet e mjerueshme në të cilat kanë qenë disa nxënës. Por ata nuk janë ministra të arsimit. Juve duhet t’u bëjë për këta nxënës. Për këto tregime personale të familjeve të cilat nuk e meritojnë të nëpërkëmben. Për secilin fëmijë e drejtë e të cilit është të përfaqësohet nga liderë që nuk kalkulojnë për përfitime politike”.

Më poshtë mund ta lexoni reagimin e gjatë të Qëndron Kastratit drejtuar ministres Nagavci:

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button