Lajmet e funditVendi

Krasniqi: Inspektorati i administratës, si polici shantazhuese

Njohësi i zhvillimeve politike, Albert Krasniqi, e ka akuzuar Qeverinë se synon që përmes një inspektorati që do ta themelojë, t’i kontrollojë dhe disiplinojë zyrtarët publik të të gjithë administratës shtetërore.

Më anë të një postimi në Facebook, ai shprehet se këta inspektorë kanë të drejtë të hyjnë në zyrën e secilit zyrtar publik dhe të kenë qasje në pajisjet e tyre pa paralajmërim, pa leje dhe pa marrë parasysh orarin e punës.

“Inspektimi mund të zgjasë 30 ditë, e për raste të veçanta edhe më shumë, si dhe që mund të ketë edhe ri-inspektim”, shkroi ai.

Sipas tij, ky inspektorat, më shumë ngjan në një polici të brendshme që ka për qëllim të shantazhojë dhe ushtrojë presion psikik mbi zyrtarët publik sesa për vendosjen e rregullsisë.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button