Lajmet e funditVendi

Eskalon Gjuriq pasi shefi i stafit të presidentes Osmani ia përmend rastet e korrupsionit në Serbi

Ambasadori i Serbisë në Washington, Marko Gjuriq, në llogarinë e tij në twitter ka thënë se aksioni i institucioneve të Republikës së Kosovës në krye me kryeministrin, Albin Kurti, në veri të Kosovës “s’ka të bëjë me luftën kundër krimit dhe korrupsionit”. Derisa ka pretenduar se shteti serb është duke luftuar krimin dhe korrupsionin.

Ndaj këtij qëndrimi të Gjuriq ka reaguar shefi i Stafit të Presidentes së Republikës së Kosovës, Blerim Vela, i cili ka listuar një numër të madh të rasteve korrupsionit për të cilat Serbia s’ka bërë asgjë për t’i zgjidhur. Të njëjtat raste janë përmendur edhe nga BE-ja kur është konstatuar ngecja e Serbisë në luftën ndaj krimit dhe korrupsionit.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button