Lajmet e funditVendi

Drejtuesi i Komitetit të Vetëvendosjes zgjidhet kryeshef ekzekutiv i KEK-ut – shkelet ligji për Ndërmarrjet Publike

Ashtu siç kishte raportuar Gazeta Insajderi, Nagip Krasniqi, është emëruar kryeshef i Korporatës Energjetike të Kosovës.

Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve të KEK-ut njoftoi se për pozitën e Kryeshefit Ekzekutiv në Korporatën Energjetike të Kosovës është përzgjedhur kandidati më i suksesshëm, Nagip Krasniqi.

“Gjatë javës se kaluar janë zhvilluar procedurat e intervistimit për të gjithë kandidatët potencialë të cilët i kishin përmbushur kriteret e parapara në shpalljen publike dhe Nagip Krasniqi ka marrë vlerësimin më të lartë si nga Bordi ashtu edhe nga Partneri zbatues i Projektit të Ambasadës Britanike”, njoftoi KEK-u.

Raportimet e më hershme e nxjerrin një të kaluar kontraverse dhe nën hetime të Nagip Krasniqit, por a paraqet shkelje të ligjit vet emërimi i tij, duke u bazuar në raste të njejta të personave të ekspozuar politikisht?

Emërimi i tij në postin e kryeshefit ekzekutiv në një ndërmarrje publike paraqët shkelje të Ligjit për Ndërmarrje Publike pasi që ai ka qenë drejtues i Komitetit për Energji në Lëvizjen Vetëvendosje.

Drejtuesi i komitetit të vetëvendosjes zgjidhet kryeshef ekzekutiv i kek-ut – shkelet ligji për ndërmarrjet publike

Nagim Krasniqi si drejtues i Komitetit për Energji në Lëvizjes Vetëvendosje
Sipas ligjit për Ndërmarrje Publike, Kryeshefi ekzekutiv i ndërmarrjeve publike të Kosovës duhet të jetë i pavarur.

“Në Ligjin për Ndërmarrjet Publike definohet qartë se një person nuk konsiderohet i pavarur dhe nuk kualifikohet për zgjedhje si drejtor në një NP nëse “është ose në çfarëdo kohe gjatë periudhës 36 muajsh para datës së aplikimit ka qenë zyrtar i zgjedhur publik, i emëruar politik ose bartës i një posti udhëheqës ose vendimmarrës në një parti politike”, potencohet në opinionin ligjor, përcjell Gazeta Insajderi.

Ky interpretim ishte kërkuar për të qartësuar kandidaturën e Blerand Stavilecit, ish-ministër i Zhvillimit Ekonomik.

Pra, asnjë person që në 36 muajt e fundit ka pasur poste politike në institucione apo në parti politike nuk mund të zgjedhet në krye të menaxhmentit të një ndërmarrje publike.

Drejtuesi i komitetit të vetëvendosjes zgjidhet kryeshef ekzekutiv i kek-ut – shkelet ligji për ndërmarrjet publike

Nagip Krasniqi më parë kishte kandiduar në Ndërmarrjen Publike “Termokos”.

Emri i Nagip Krasniqit është përmendur shumë vite më parë si njëri nga personat që ishte cak i hetimit nga Njësia e Krimeve Ekonomike, gjithashtu duke qenë pjesë e KEK’ut.

Drejtuesi i komitetit të vetëvendosjes zgjidhet kryeshef ekzekutiv i kek-ut – shkelet ligji për ndërmarrjet publike

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button