Lajmet e funditVendi

Deliu-Kodra: Rishikimi i masave vendim jo profesional, Qeveria dështoi në menaxhimin e situatës

Deputetja e Partisë
Demokratike të Kosovës (PDK) Blera Deliu-Kodra në një intervistë për Ekonomia
Online e ka kritikuar qeverinë Kurti për keq menaxhim të situatës me
Coronavirus në vend.

Deliu-Kodra
rishikimin e masave po e sheh si vendim jo profesional dhe të ngutshëm, që
sipas saj nuk është bërë për të ndihmuar ekonominë e vendit dhe bizneset.

“Ne si parti
në opozitë kemi shfaqur shqetësimet tona për mënyrën se si Qeveria Kurti po
menaxhon me pandeminë dhe ky rishikim i masave dhe ndryshimi që është bërë pas
vendimit dy javor flet për një vendim jo të peshuar mirë dhe jo profesional dhe
të ngutshëm i cili nuk është bërë për të ndihmuar ekonominë e vendit dhe
bizneset dhe çka kemi parë për dy javë është se kemi parë biznese që janë
dëmtuar në sasi të madhe për shkak të masave, dhe qeveria nuk ka siguruar
mbështetje për ta dhe ekonomia është dëmtuar për shkak se vikendin e kaluar
kanë lëvizur nga kufijtë e Kosovës një pjesë e madhe e qytetarëve të
Kosovës”.

Deliu e ka quajtur
dështim mos sigurimin e vaksinës anti-Covid nga ana e qeverisë, e siç thotë ajo
gjatë këtyre dy javëve është ulur numri I testimeve por jo I personave që janë
të prekur me Coronavirus.

Ajo ka theksuar se Qeveria
po tregohet e pa vëmendshme karshi kërkesave të opozitës.

“Dështimi me vaksinën
që ne e kemi potencuar disa herë dhe Qeveria nuk po është në gjendje që të
sigurojë vaksinën dhe ajo çfarë kemi parë gjatë dy javëve është ulu numri i
testimeve por nuk është ulur numri i të infektuarve me Covid dhe numri i atyre
që në baza ditore kanë humbur jetën për shkak të dështimit të Qeverisë Kurti. Ne
së shpejti do ta kemi në debat parlamentar dhe të ofrojmë argumentet tona si
opozitë për këtë keq menaxhim të situatës”.

“…kjo Qeveri e
shumicës po tregohet e pa vëmendshme karshi kërkesave tona si opozitë dhe ne
presim që këto kërkesa të adresojmë në njërën prej seancave plenare”.

Përkundër situatës
me pandeminë, deputetja Deliu-Kodra tha se qeveria ka dështuar që të sjellë
edhe programin qeverisës, madje duke shtuar se janë parë tentative ad-hoc për
plotësim ndryshim të ligjeve.

“Ne nuk e kemi
parë ende dhe kjo Qeveri ka dështuar që të sjellë një program qeverisës përveç
një rezyme që e kemi parë në ditën kur është votuar qeveria dhe ne po hymë në
muajin e parë të qeverisë Kurti pa program dhe pa ide e vizion, kemi parë
tentativa të saj ad-hoc për të sjellë plotësim ndryshimet të ligjeve pa plan
dhe në mënyrë të përshpejtuar pa e konsultuar opozitën pa marr rekomandime dhe
pa pas gjthëpërfshirje të trajtimit të temave me peshë, ne do ta shohim në
vazhdim”.

Partia Demokratike
e Kosovës, do të jetë opozitë e zëshme duke adresuar nevojat dhe kërkesat e
qytetarëve dhe në vazhdimësi do të kenë iniciativa për debate parlamentari, tha
Deliu-Kodra për EO.

“Mendoj që ne do të jemi opozitë e zëshme shumë që do t’i adresojë kërkesat dhe nevojat që janë në rritje të qytetarëve dhe do ta bëjmë punën tonë ashtu siç është më së miri për t’i adresuar këto sfida që janë të shumta do të jemi në debate, por edhe brenda komisioneve parlamentare, ne do të kemi në vazhdimësi iniciativa për debate për interpelanca”.

Deliu-kodra: rishikimi i masave vendim jo profesional, qeveria dështoi në menaxhimin e situatës
Deliu-kodra: rishikimi i masave vendim jo profesional, qeveria dështoi në menaxhimin e situatës » lajmet e fundit - arenamedia & production - arenamedialetv

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button