Lajmet e funditVendi

Daut Haradinaj: Çështja e pranimit teknik do të zgjidhet brenda 6 muajsh

Në debatin e organizuar me kandidatët për kryetar komunash në Prishtinë, Daut Haradinaj nga AAK, u shpreh se njëra ndër problemet kryesore të kryeqytetit është mungesa e pranimit teknik të mbi 46 mijë objekteve banesore.

“Ndër problemet kryesore të Prishtinës janë objektet e palegalizuara. Mbi 46.000 njësi banesore nuk kanë leje. Ky problem e dëmton qytetarin dhe ndërtuesin. Në bazë të Ligjit të Procedurës Administrative dhe Ligjit të Ndërtimit, do të emërohet një komision i ekspertëve për pranim teknik të objekteve për legalizim”, u shpreh Haradinaj.

Sipas Haradinajt, ky proces do të trajtohet në gjashtëmujorin e parë të mandatit. Sipas Haradinajt, komisioni i jashtëm do të përbëhet nga arkitektë, ndërtimtarë, inxhinierë të ndërtimtarisë, juristë etj.

“Komisioni i ekspertëve do të kompensohet dhe do të bashkëpunojë me ndërtuesit dhe pronarët e tokave”, përfundoi Haradinaj.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button