Lajmet e funditVendi

Arrestohen njëzet të dyshuar për përfshirje në veprën penale kontrabandë me emigrantë

Sektori i Hetimeve i Departamentit të Policisë Kufitare
(DPK), pas një hetimi disa mujor në bashkëpunim me Prokurorinë e Shtetit, nën
dyshimin e kryerjes së veprës ‘kontrabanda me emigrantë’, sot më, 05.06.2021
prej orës 04:00 ka filluar së zbatuari planin e operativ- ‘Emigranti’.  Operacioni është zhvilluar në dy rajone: në
rajonin e Mitrovicës Jugu dhe në rajonin e Prizrenit.

Si rezultat i hetimeve të mëhershme nga Sektori i
Hetimeve të DPK-së dhe me asistimin e njësive tjera mbështetëse  të PK-së, janë kryer kontrolle ne 10
lokacione (shtëpi, hotele dhe objekte përcjellëse). Gjatë kontrollit janë
arrestuar 20  (njëzet)  të dyshuar, ku prej tyre 14 (katërmbëdhjetë)
shtetas të Kosovës,  ndërsa 6 (gjashtë) me
shtetësi nga vendet e lindjes (Iraku, Siria dhe Palestina), të cilët dyshohet
se kanë kryer veprën penale të lartshënuar.

Gjatë kontrollit janë gjetur dhe sekuestruar provat
materiale si ne vijim: 22 telefona celular, 11 automjete të ndryshme, 6 fishekë
cal  7.65 mm, një grirëse për mariuhanë,
dy pako rizzllo, tri çip (memoristik) – kartela të telefonit, disa sim kartela
dhe një sasi e mjeteve monetare.

Pas përfundimit të procedurave, me vendim të prokurores së rastit nga Prokuroria Themelore e Krimeve të Rënda ne Mitrovicë, janë dërguar ne mbajtje prej 48 orëve 11 ( njëmbëdhjetë) të dyshuar, ndërsa 9 (nëntë) prej tyre janë liruar në procedurë të rregullt.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button