Lajmet e funditVendi

Ambasadori Hovenier: Biden ma besoi detyrën për Kosovën kur keni ende punë të pakryera

Ambasadori i ri amerikan në Kosovë, Jeff Hovenier, ka thënë se Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të vazhdojnë përkushtimin ndaj Kosovës.

Ai ka thënë se ‘është nder për të që të jetë përfaqësues i presidentit Biden në Kosovë, në kohën kur vendi’ sic tha Hovenier -ka ende punë të pakryera’.

Pjesë nga fjala e tij në konferencën me presidentes Osmani.

Populli i Kosovës e ka lujatur mirë rolin e tij në skenën diplomatike globale. Është nder i  jetëm sime që të shërbej si ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë.

Mendoj që karriera ime në shërbimin e Shteteve të Bashkuara është një shëmbëlltyrë e përkushtimit të SHBA-së për Kosovën.

Jam i lumtur për rolin e SHBA-së që Kosova të funksionojë si shtet. Ka ende punë të pakryera si në çdo vend tjetër, dhe jam krenar dhe njëkohësisht pak i emocionuar nga kjo mundësi që të marr pjesë përsëri në këtë process dhe të jem përfaqësues i presidentit Biden.

E ardhmja e Kosovës varet nga prijësit dhe qeveria e saj. SHBA-të janë partnere e qëndrueshme e Kosovës dhe përkushtimi që do të kemi është ai i Ambasadës amerikane dhe ne jemi miq me ju, do të bashkëpunojmë me qeverinë, me shoqërinë civile dhe me të gjithë.

Presidentja ka dhënë zotimet e saj në Samitin e Demokracisë për përkushtimin për funksionimin e institucionet e pavarura, për sistemin e drejtësisë që grupet e papërfaqësuara të kenë zë në institucione.

Është fillimi i një dialogu dhe është i mrekullueshëm si hap i parë.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button