Lajmet e funditRajoni

Jenishehri optimist: Unë dhe Kujtim Gjuzi do i dalim për zot pensionistëve

Deputeti Selami Jenishehri nxori një tjetër tezë për të mbështetur shkarkimin e presidentit duke deklaruar se ai shkeli kushtetutën duke mos shtyrë zgjedhjet. Jenishehri tha se Meta u mohoi të drejtën e votës emigrantëve.

“Jemi sot në këtë seancë plenare për të votuar shkarkimin ose jo të presidentit, Sipas meje ai ka kryer shkelje të rënda të Kushtetutës si garant i saj që është. Presidenti në fund të prillit 2021 është vënë në dijeni nga unë se nga ana e KQZ nuk është kryer detyrimi ligjor për zbatimin e kodit zgjedhor se nuk mund të votojnë 1 milion e 700 mijë emigrantë.

Presidenti duhet të firmoste dekretin e shtyrjes së zgjedhjeve duke mos qenë kështu garant i kushtetutës. Kjo bën shkelje të rëndë nga të gjithë shkeljet e presidentit. Presidenti me dashje e ka lejuar KQZ të gabojë në zbatim të kodit zgjedhor.  Nëse KQZ do të certifikojë zgjedhjet, do i lehtësojë pozitën e presidentit. Duhet të presim deri në certifikimin e zgjedhjeve për të marrë vesh çfarë do bëhet me presidentin.

 Presidenti u ka mohuar të drejtën për të votuar emigrantëve, Duhet ta dimë të gjithë ne se zgjedhjet kanë qenë të pavlefshme. Koalicioni i Kujtim Gjuzit i është drejtuar KQZ për të mos sjellë pasoja të tilla dhe është anashkaluar. Ne do ta çojmë në Gjykatë Kushtetuese, ne koalicioni jonë me drejtuesin tonë Kujtim Gjuzi. Do i dalim zot nipave dhe mbesave tona pensionistë që u është mohuar e drejta për të votuar.

Emigrantët janë bijtë tanë dhe nuk i kemi lënë të votojnë duke u mohuar të drejtën kushtetuese. Pensionistëve u është blerë vota. Janë baballarët tanë që na ka pru në këtë botë. Kanë punuar në kazëm dhe kanë katërdhjetë mijë lekë pension. Ne do të bëjmë atë që është e mundur për të korrigjuar këtë gabim të madh të shkeljeve më 25 prill”, tha ai. 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button