Lajmet e funditRajoni

Bashkimi Evropian do të aplikojë metodologji të re për pranimin e Serbisë dhe Malit të Zi

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola Von Cramon, ka njoftuar se Këshilli i Evropës sapo është pajtuar që të ketë metodologji të re për Serbinë dhe Malin e Zi.

“Metodologji e re e zgjerimit do të aplikohet për Serbinë dhe Malin e Zi, siç është pajtuar Këshilli i BE-së tani”, është shprehur Von Cramon.

“Kjo me të vërtetë mund t’i vë në fokus fondamentet e negociatave. Pa institucione demokratike bazike dhe rend e ligj nuk do të ketë perspektivë kredibile për anëtarësim”, ka shkruar ajo në Twitter.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button