BotaLajmet e fundit

Zelanda e Re nuk është më vendi i parë me përgjigjen më të mirë ndaj Covid-19

Zelanda e Re është “rrëzuar nga froni” për herë të parë si vendi më i mirë që është përballur me COVID-19, si rezultat i ngadalësimit të vaksinimit.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, vendi u “nxor” nga vendi i parë nga Singapori, në renditjen e rezistencës ndaj Covid-19 të Bloomberg.

Ndërsa të dy vendet kanë raste pothuajse zero të komunitetit, përhapja e vaksinave të Singaporit është shumë më e avancuar.

Pra, ndërsa jeta ishte relativisht normale në disa vende falë kontrollit të fortë të virusit, “Singapori tashmë ka administruar vaksina ekuivalente për të mbuluar një të pestën e popullsisë së tij”.

Dhe në këtë aspekt të kontrollit pandemik, Zelanda e Re, Australia dhe Tajvani janë duke ngecur.

Sidoqoftë, disa vende, si Polonia dhe Kanadaja, ranë në renditjen e rezistencës ndaj Covid-19, pavarësisht niveleve të vaksinimit në rritje.

Në shumë raste, qeveritë e tyre kishin lehtësuar masat kufizuese kur filluan vaksinimet, duke lejuar nivele të larta të infeksionit me variante të reja para se popullata të arrinte nivele mjaft të larta të imunitetit.

Pasi u lavdërua ndërkombëtarisht për përgjigjen e saj ndaj Covid-19, përhapja e vaksinave të Zelandës së Re është kritikuar për ritmin e saj.

Megjithatë, Qeveria thotë se do të vaksinojë tërë popullsinë e saj të gatshme dhe të pranueshme për vaksina deri në fund të vitit dhe vaksinat do të jenë në dispozicion për të gjithë të rriturit deri në korrik.

Por deri më tani, vetëm 4.5% e njerëzve të kualifikuar kanë marrë një dozë të vaksinës. Në ndërkohë, kufiri i Zelandës së Re është ende i mbyllur për shumicën e turistëve ndërkombëtarë. 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button