BotaLajmet e fundit

Ushtria do të ndihmojnë spitalet e Londrës – mungesë e stafit shkaku i Covid-19

Qeveria britanike po përdor ushtrinë për të lehtësuar mungesat e personelit nëpër spitalet e Londrës të shkaktuara nga një shpërthim i shpejtë i coronavirusit.

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar (MM) njoftoi të premten se do të vendosë 200 personel në spitalet në të gjithë kryeqytetin, ku numri i personave të shtruar në spital me COVID-19 arriti në katërmijë këtë javë, më shumë se trefishi i asaj që ishte vetëm një muaj më parë, raporton cnn.

Në të njëjtën kohë, rreth 10 mijë punonjës të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar (NHS) në Londër janë aktualisht jashtë punës për shkak të COVID-19, sipas të dhënave nga NHS Angli.

Në të gjithë Anglinë, më shumë se 82 mijë punonjës të kujdesit shëndetësor mungonin për shkak të coronavirusit që nga 2 janari.

Ministria e Mbrojtjes tha se 40 mjekë të mbrojtjes do të ndihmojnë me kujdesin ndaj pacientëve, ndërsa 160 personel të detyrës së përgjithshme do të vendosen për të ndihmuar në punë të tjera, si mbajtja e stoqeve, kontrollimi i pacientëve në mbërritje dhe kryerja e kontrolleve bazë.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button