BotaLajmet e fundit

Raportohet për të shtëna në një bazë ushtarake amerikane në Ohio, nisin hetimet rreth rastit

Baza e Forcave Ajrore Wright-Patterson të Ohios u mbyll të enjten mbrëma përkohësisht për të hetuar raportimit e një sulmi me armë në kampin ushtarak.

Stacey Geiger, zëdhënëse e bazës, tha se një raport i një sulmuesi aktiv erdhi në orën 21:25.

Pak para mesnatës, Geiger i tha Associated Press se reaguesit e urgjencës po bënin një spastrim të dytë të tokës.

Në orën 12:45 të mëngjesit, baza cicëroi se siguria ishte ende duke kryer një spastrim të Qendrës Kombëtare të Inteligjencës Ajrore dhe Hapësinore. Qendra është burimi kryesor i Departamentit të Mbrojtjes për analizën e kërcënimeve të huaja ajrore dhe hapësinore, sipas faqes së saj të internetit.

Më shumë se 4,100 punonjës ushtarakë, civilë, rezervë, roje dhe me kontratë përbëjnë personelin global të NASIC, me seli në bazën, pranë Dejtonit.

Baza tha në një cicërimë të mëparshme se “Të gjithë punonjësit tanë ushtarakë dhe civilë janë të trajnuar për të vlerësuar shpejt situatën dhe për të ndërmarrë veprimet e duhura”. 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button