BotaLajmet e fundit

Protesta në Gjermani kundër ligjit të bllokimit ndaj Covid-19

Policia në Berlin ka shpërndarë turmën pranë parlamentit gjerman, të cilët ishin mbledhur për të protestuar kundër një ligji të ri të propozuar që do t’i japë Qeverisë fuqinë për të kapërcyer autoritetet rajonale dhe të imponojë bllokime në zonat me raste të larta të COVID-19.

Protestuesit, shumë prej të cilëve nuk kishin maska ose distancë shoqërore, po tundnin flamuj gjermanë dhe po mbanin pankarta që lexonin “paqe” dhe “demokraci” rreth Portës së Brandenburgut, jo shumë larg Bundestagut.

Ligji është hartuar nga Kancelarja gjermane Angela Merkel pasi disa nga 16 shtetet federale të vendit refuzuan të vendosnin masa të ashpra kur infeksionet e raportuara u rritën.

Por lëvizja është kritikuar nga kundërshtarët e saj, të cilët argumentojnë se ligji – i quajtur “frena emergjente” – mund të kufizojë më tej liritë personale.

Masat përfshijnë ndalimin e orarit ndërmjet orëve 22:00 dhe 05:00, kufizimet në tubimet shoqërore dhe hapjen e dyqaneve dhe kthimin e mundshëm në klasa, raporton Reuters.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button