BotaLajmet e fundit

Merkel në samitin e NATO-s: Fushata dezinformuese e Rusisë në agjendën tonë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, kërkoi adresimin e fushatës së dezinformimit të drejtuar nga Rusia në dëm të perëndimit. Në samitin e NATO-s, zonja e “hekurt”, tha se duhet diskutuar edhe ndikimi i Kinës.

“Çështjet në rendin e ditës sot na shqetësojnë të gjithëve. Para së gjithash sfida me të cilën po përballemi: Rusia, por edhe rajoni Indo-Paqësor me Kinën në rritjen e masave. Ne do të flasim për tërheqjen nga Afganistani dhe unë do t’i kthehem çështjes së asaj që ne kemi arritur dhe mësuar atje dhe atë që duhet të marrim parasysh për konceptet tona të ardhshme.

Sfidat hibride po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme: sulmet kibernetike dhe, veçanërisht në lidhje me Rusinë, fushatat dezinformuese kundër shumë aleatëve të NATO-s. Gjermania gjithashtu preket nga kjo”, tha Merkel.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button