BotaLajmet e fundit

Merkel mbron vendimin për të blerë vaksina përmes BE-së

Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka mbrojtur vendimin e qeverisë së saj për të blerë vaksinat kundër coronavirusit së bashku me vendet e tjera anëtare të Bashkimit Evropian.

“Pavarësisht nga të gjitha ankesat, ishte e drejtë të mbështetesh në prokurimin e përbashkët dhe miratimin e vaksinave nga Bashkimi Evropian”, u tha ajo ligjbërësve gjermanë përpara një takimi të nivelit të lartë të BE, raporton reuters.

“Tani që ne shohim se edhe ndryshime të vogla në shpërndarjen e vaksinave shkaktojnë diskutime të mëdha, nuk do të doja të imagjinoja nëse disa shtete anëtare do të kishin vaksina dhe të tjerët jo. Kjo do të trondiste tregun e brendshëm deri në thelbin e saj”, tha ajo.

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian do të diskutojnë se si të sigurohen që më shumë vaksina të bëhen në tokën evropiane pasi problemet e furnizimit të bllokut kanë të bëjnë më shumë me mungesën e kapacitetit të prodhimit sesa me porosinë.

Përveç kësaj, duhet të bëhej më shumë punë për të siguruar që pjesa tjetër e botës të furnizohej me vaksina, pasi përndryshe mutacione të reja do të vazhdonin të shfaqeshin, disa prej të cilave mund të rezultonin të jenë rezistente ndaj vaksinave, paralajmëroi Merkel. 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button