BotaLajmet e fundit

Hetim federal ndaj policisë së Mineapolis në SHBA

Pas vendimit historik, drejtësia amerikane kërkon që t’i shkojë problemit deri në zanafillë. Një hetim federal është hapur lidhur me praktikat policore në qytetin Minneapolis.

Kjo erdhi pasi ish-anëtari i policisë, Derek Chauvin, u dënua për vrasjen e afroamerikanit Geogre Floyd, ngjarje e cila nxiti demonstrata anti-racizëm në të gjithë botën.

Departamenti i Drejtësisë i Shteteve të Bashkuara do të shqyrtojë nëse policia e këtij qyteti ndjek një model ose praktikë të forcës së tepruar antikushtetuese.

“Hetimi do të shqyrtojë edhe nëse Policia e Mineapolis përfshihet në sjellje diskriminuese dhe nëse trajtimi i personave me aftësi të kufizuara është i paligjshëm. Do të kemi një rishikim gjithëpërfshirës të politikave, trajnimeve, mbikëqyrjes dhe përdorimit të forcës”, deklaroi Merrick Garland, prokuror i Përgjithshëm i SHBA, shkruan a2news.

Nëse konfirmohen këto probleme serioze, Departamentit të Policisë së Mineapolis do t’i kërkohet që të ndryshojë politikat dhe praktikat për të evituar shkeljet e mundshme në të ardhmen.

Ndërkohë, dënimi i Chauvin ishte një moment i shënuar në historinë e Shteteve të Bashkuara, e mbushur plot me incidente racore, dhe një kthesë e rëndësishme në trajtimin e amerikanëve me ngjyrë nga organet ligjzbatuese.

Në shumë vende të SHBA, mijëra vetë dolën në rrugë për të festuar vendimin historik të gjykatës por edhe për të nderuar George Floyd.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button