BotaLajmet e fundit

Që nga e hëna, shumica e Italisë me lehtësim të ndjeshëm të kufizimeve të vendosura për shkak të Covid-19

Shumica e Italisë është vendosur të shohë një lehtësim të ndjeshëm të kufizimeve të saj të vendosura për shkak të COVID-19 kur fillon të hënën rivendosja e zonave të verdha me rrezik të moderuar në sistemin e niveleve të vendit të masave të parandalimit të coronavirusit.

Për momentin, rajonet klasifikohen vetëm si zona të kuqe me rrezik të lartë ose zona portokalli me rrezik të mesëm, përcjell Telegrafi.

Por 13 rajone dhe dy provinca autonome janë vendosur të bëhen zona të verdha.

Ndër të tjera, restorantet do të jenë në gjendje t’u shërbejnë njerëzve në tavolina në natyrë, në vend që të kufizohen vetëm në “merr me vete” dhe dërgesat në shtëpi, që nga java e ardhshme.

Këto janë Abruzzo, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Molise, Marche, Piemonte, Toskana, Umbria, Veneto dhe provincat autonome të Bolzanos dhe Trentos.

Qeveria do të klasifikojë rajonet në bazë të shifrave nga raporti i monitorimit javor i ministrisë së shëndetësisë dhe Institutit të Lartë të Shëndetit që po paraqiten të premten.

Sardenja, ndërkohë, pritet të mbetet një zonë e kuqe.

Në zonat e kuqe njerëzit kanë nevojë për një arsye të mirë për të dalë jashtë dhe të gjitha dyqanet që shesin sende jo-thelbësore janë të mbyllura.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button