BotaLajmet e fundit

Deputetët anglezë kërkojnë që cigaret të mos shiten për persona nën 21 vjeç

Deputetët anglezë i kanë bërë thirrje konsultës për rritjen e moshës për personat që mund të blejnë cigare deri në 21 vjeç duke argumentuar se ndryshimi i tij mund të ndihmojë në përfundimin e pirjes së duhanit deri në vitin 2030.

Grupi partiak i deputetëve dhe bashkëmoshatarëve që përbëjnë Grupin Parlamentar të të gjitha Partive mbi Pirjen e Duhanit dhe Shëndetin, rekomandojnë që mosha e pirjes së duhanit duhet të rritet së bashku me një numër masash të tjera për të ndaluar fëmijët dhe të rinjtë të marrin këtë zakon, shkruan Independent, transmeton Klankosova.tv.

Raporti i grupit, i cili mbështetet nga organizata mjekësore, nxiti qeverinë të angazhohej për të ndërmarrë veprime të nevojshme për ta dërguar deri në fund këtë projekt.

Raporti sugjeron se ka një mbështetje të gjerë për t’i dhënë fund pirjes së duhanit deri më 2030, duke përfshirë 63 përqind mbështetjen e rritjes së moshës së shitjes në 21 vjeç.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button