BotaLajmet e fundit

Covid-19 në Indi, pacientët luftojnë në shtëpi pasi spitalet nuk kanë shtretër

Shumica e spitaleve në Delhi dhe shumë qytete të tjera në Indi kanë mbaruar plotësisht nga shtretërit, duke i detyruar njerëzit të gjejnë mënyra për të marrë trajtim për pacientët e sëmurë në shtëpi. Por edhe kjo po provon të jetë një detyrë e vështirë pasi çmimet e bombolave ​​të oksigjenit dhe ilaçeve thelbësore janë ngritur.

Anshu Priya kaloi pjesën më të madhe të së dielës duke kërkuar një bombolë oksigjeni ndërsa gjendja e vjehrrit të saj vazhdonte të përkeqësohej. Ajo nuk mund të gjente ndonjë shtrat spitali në Delhi ose në rrethinat e saj të Noida. Kërkimi i saj për një bombolë oksigjeni në dyqane ishte gjithashtu i kotë, duke e detyruar atë të kthehej në tregun e zi.

Covid-19 në indi, pacientët luftojnë në shtëpi pasi spitalet nuk kanë shtretër

Ajo pagoi shumën e rëndë prej 50,000 rupi (670 dollarë) për të siguruar një cilindër nga tregu i zi.

Vjehrra e saj gjithashtu po lufton për të marrë frymë dhe Anshu tani është e shqetësuar për të.

Spitalet në shumë qytete, duke përfshirë Delhi, Noida, Lucknow, Allahabad dhe Indore, kanë mbaruar nga shtretërit, duke i lënë familjet të mbështeten në rregullimet e improvizuara në shtëpi.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button