BotaLajmet e fundit

Australiani gjen gjarprin e dytë më helmues në botë në dhomën e ndenjes

Një fëmijë që jetonte në shtetin australian të Queensland gjeti një gjarpër vdekjeprurës në shtëpi.

Kafshimi i kësaj kafshe mund të mos vërehet në fillim sepse dhëmbët i ka të vegjël.

Metoda sekrete e humbjes së peshës! Humbje prej 2.1 kg në ditë!
Ekipi Sunshine Coast Snake Catchers, i cili erdhi në shtëpi pas njoftimit, përcaktoi se gjarpri ishte specia e dytë më vdekjeprurëse në botë.

Gjarpri ‘Taipan’, i cili haset vetëm në Japoni, konsiderohet më vdekjeprurës se gjarpri i kafet i lindjes.

Një person i kafshuar nga gjarpri lindor kafe mund të përjetojë paralizë dhe gjakderdhje të pakontrollueshme për shkak të toksinave në helm.

Helmi i gjarprit përmban neurotoksina të fuqishme presinaptike, prokoagulantë, kardiotoksina dhe nefrotoksina.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button