BotaLajmet e fundit

Angli, ekspertët kërkojnë kujdes në përqafime pasi lehtësimit të masave anti Covid-19

Njerëzit duhet të marrin masa paraprake kur përqafojnë të tjerët, thotë një ekspert, mes pritjeve për një lehtësim të mëtejshëm të kufizime anti COVID-19 në Angli këtë javë.

Profesoresha Cath Noakes tha se përqafimet duhet të jenë selektive, të shkurtra dhe të shmangin kontaktet ballë për ballë.

Ministri i Zyrës së Kabinetit Michael Gove tha se dëshiron të shohë “kontakt miqësor” midis njerëzve të rivendosur.

Ai tha se Kryeministri do të konfirmojë të hënën një lehtësim të rregullave të Anglisë nga data 17 maj.

Nën fazën tjetër të manualit të qeverisë për heqjen masave kundër COVID-19 në Angli, njerëzit mund të takohen në grupe deri në 30 në natyrë, ndërsa gjashtë persona ose dy familje mund të takohen brenda.

Njerëzit gjithashtu do të lejohen të qëndrojnë brenda natës me ata që nuk janë në shtëpinë e tyre. Kafenetë, restorantet dhe vendet e tjera do të lejohen të rihapen.

Noakes, anëtare e komitetit ‘Sage’ që këshillon qeverinë, tha se rreziqet e gjyshërve që janë plotësisht të vaksinuar duke përqafuar nipërit e mbesat e tyre ka të ngjarë të jenë të ulëta në shumicën e rasteve.

Duke folur në një kapacitet personal, ajo tha se do ta shqetësonte “nëse përqafonim të gjithë miqtë tanë sa herë që t’i takonim përsëri” pasi kjo “do të përjetësonte një kontakt të afërt shtesë që mund të përhapte virusin”.

“Realiteti është se kur përqafon dikë je shumë afër tij dhe ne e dimë se virusi është në frymëmarrjen e njerëzve dhe ju jeni shumë afër asaj frymëmarrje në atë moment”, tha ajo.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button