LajmeVendi

UP-ja promovon monografinë me rrëfime të studentëve –krenar me kontributin 50 vjeçar

Universiteti i Prishtinës (UP) promovoi librin “50 Vjet Universiteti i Prishtinës”.

Rektori Marjan Dema, tha se UP-ja është një
institucion i rëndësishëm i arsimit të lartë.

Dema tha se në 50 vjetorin UP është krenar për
realizimin e misionit të tij.

“Ju uroj 50 vjetorin e themelimit UP që është institut
më i rëndësishëm më traditë i arsimit të lartë. UP ka kontribute domethënëse. Në
50 vjetorin, UP është krenar për realizimin e misionit të tij. Është baza e
shtet formimit dhe shtet ndërrimit. Studentet kanë bërë kthesat e historisë.
Kjo histori e pasur e tempullit të dijës është i përfshirë në librin që promovohet
në vazhdën e aktiviteteve dokumentari i UP-sw dhe libri i sotëm me rrëfime të
studentëve ofrojnë një mozaik të historisë së UP-sw”, tha ai.

Faton Berisha prorektor për shkencë dhe një nga
redaktorët e librit tha se në. 50 vjetorin e ardhshëm UP ta ruajë rolin e
katalizatorit për studentët.

“Uroj 50 vjetorin, festën e studenteve tonë.
Ketë javë kemi pas shumë aktivitete për te kremtuar këtë festë. Shumë fjalë janë
thënë për UP. Siç është përsëritur historia moderne e popullit shtet formimi, qëndresa
rezistenca dhe historia e UP janë të ndërlidhura më njëra-tjetrën nuk ndahen.
Kjo është më e mira e kësaj. Zhanri letrat mbizotërues i monografisë”, tha ai.

Sali Bashota foli në emër të autorëve ku tha se
botimi i monografisë është një ngjarje shumë e rëndësishme.

“Botimi një libri historik siç është monografia është një ngjarje e veçantë gjysmëshekulli ka vizionin e mija studenteve e profesorëve që dijen e tyre e zhvilluan në interes të qytetarëve. Me veprimtarinë e tij u bë dhe do jetë identiteti i dijes arsimit shkencës kulturës dhe vetëdijes sonë nacionale. Kapitujt e kësaj monografie janë sistemuar dhe janë projektuar si kapituj të aktiviteteve edukative,  kërkimore shkencore”, tha Bashota.

Burimi: Ekonomia Online

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
Close
Close